понедељак, 10.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 26.09.2019. у 17:15

Бухтле

(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

• 200 мл млека
• кесица сувог квасца
• 750 г брашна
• кашичица соли
• 1 прашак за пециво
• 120 г шећера
• 200 мл јогурта
• 120 г масла (или 100 мл уља)
• тврђа мармелада

У мало топлог млека у ком се отопи кашичица шећера умеша се суви квасац и остави пет минута да квасац „проради”. У међувремену, помеша се брашно с прашком за пециво и мало соли, дода шећер, јогурт и растопљени путер (или уље), а затим и надошли квасац и умеси глатко тесто. Готово тесто изручити на сто посут брашном и поделити га на двадесетак једнаких лоптица. Сваку на длану растањити у кружни облик, али не превише јер мора да задржи фил. У средину круга ставити по кашичицу мармеладе, која мора бити тврда (неко у домаћи, течнији џем стави мало презли или млевених ораха). Прстима скупити ивице теста, завртети, слепити их заједно и обликовати у лоптицу. Слажу се једна до друге у округли пекач или дубљу шерпу тако да слепљени део буде окренут ка дну посуде за печење. Сложене оставити на топлом месту још пола сат. Рерну угрејете на 200 степени и пећи бухтле двадесетак минута док не порумене.

Коментари1
b1738
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Квасац И прашак за пециво?
Зашто додавати прашак за пециво, ако се већ користи квасац?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља