субота, 14.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:03

Цвечкен, колач са шљивама

четвртак, 26.09.2019. у 15:06
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

• 1 кг шљива
• 2 шоље брашна*
• 1/3 шоље шећера
• ½ шоље млека
• пакетић сувог квасца
• 5 кашика путера
• 2 јаја
• ½ кашичице цимета

*Користити шољу од 2,5 дл

У мало топлог млека отопити кашичицу шећера и умешати суви квасац и оставити пет минута да се квасац активира. У међувремену, у већој посуди помешати брашно и шећер, додати млеко, отопљени путер и квасац, све добро измешати, покрити крпом и оставити тесто да расте око сат времена. За то време припремити шљиве: добро их опрати, извадити кошчицу и насећи их на кришке.

Умесити тесто и разваљати га према величини плеха. Исечене шљиве густо поређати на тесто. Посути шећером тек пошто је колач испечен. Колач се пече на 200 степени 25 минута.


Коментари1
b1f04
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Zwetschgen
Zwetschgen = шљиве. То не може бити назив колача. Можда неки цвечкенкухе (Zwetschgenkuche), колач са шљивама? Такође, фотографија не одговара рецепту. Треба написати: "фотографија је само илустрација".

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља