уторак, 02.06.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 12.09.2019. у 13:49
ЖИВОТ БЕЗ ШЕЋЕРА И БРАШНА

Бифтек

(Фото Ансплеш)

Потребно је:

 

• 250 г меса за бифтек (по особи)
• комад путера
• со

За маринаду:

• бибер
• маслиново уље
• тимијан
• сенф

Комад меса за бифтек, дебљине око три сантиметра, оставити један дан да одлежи у маринади од бибера, маслиновог уља и тимијана, и мало сенфа. Бифтек се може пећи у рерни, на грилу, тигању или роштиљу, а приликом печења најбитније је да месо буде собне температуре и да се соли непосредно пре печења. Најукуснији бифтек је средње печен, 5–6 минута. Пред завршетак печења пожељно је на месо ставити и комад путера, који ће се растопити и уједно карамелизовати.

Уз бифтек се може служити палента, кромпир пире, гриловано поврће (шаргарепа, тиквице, свеж парадајз) или сос (најбоље од бибера).

Коментари1
9d978
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Beogradjanin Schwabenländle
Месо за бифтек ? Добри сте а мало знате. Не треба месо за бифтек, треба БИФТЕК. А ако већ спомињете бибер, онда сте требали написати зелени бибер, никако црни или сиви.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља