недеља, 24.01.2021. ✝ Верски календар € Курсна листа
уторак, 10.09.2019. у 14:07
СИТИ И БЕЗ МЕСА

Цацики супа

(Фото Пиксабеј)

Потребно је (за 4 особе):

 

• 2 комада већег краставца
• 250 г ољуштеног сировог сунцокрета
• 1 веза мирођије
• 1 кафена кашичица соли
• бибер
• 1 чен белог лука
• 1 кафена кашичица екстра вирџин маслиновог уља
• 7,5 дл воде
• 1 лимун

Краставац ољуштити и нарендати крупно, посолити и оставити са стране да пусти воду. Сунцокрет добро испрати и у блендеру са белим луком и 3,7 дл воде (пола) изблендовати да би се добила глатка кремаста маса. Додати другу половину воде и

лимунов сок, со, бибер и изблендовати још мало. Смесу помешати са ренданим краставцем и ситно сеченом мирођијом. Служити хладно са неколико капи екстра вирџин маслиновог уља (по жељи).

Коментари0
003ac
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

logo

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт politika.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта politika.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља