петак, 06.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 08:49

Посластица од диње

четвртак, 05.09.2019. у 14:48
(Фото Пиксабеј)

Потребно је:

 

• мања диња
• 4 кашике малиноваче или вишњеваче
• 2 кашике лимуновог сока
• 2 кашике шећера
• 2 крушке
• 300 г малина или вишања (смрзнутих или из компота)
• 350 г ананаса
• 2 кашике конзервираних брусница
• 4 кашике белог вина

Дињу опрати, располовити, извадити семе, издубити месо и исећи га на коцке, а кору сачувати. Преко коцкица диње прелити малиновачу или вишњевачу и лимунов сок са шећером. Оставити да упије сокове. За то време ољуштити крушке и очистити од семена и насећи на коскице. Такође, очистити и исецкати ананас, додати малине, па све скупа помешати са дињом. Преко тога прелити бело вино, а ко жели, може мало да пошећери. Оштрим ножем изрезати рубове коре диње у цик-цак, сложити воће, украсити шлагом, охладити и сервирати.


Коментари0
c6ebc
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља