четвртак, 12.12.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 23:02

Запечено поврће

петак, 30.08.2019. у 14:35
(Фото Пикселс)

ПОТРЕБНО ЈЕ:

 

• 1 плави патлиџан
• 1 тиквица
• 2–3 кромпира
• 3 парадајза
• струк празилука или црни лук
• пармезан
• маслиново уље
• со
• босиљак

Црни лук и празилук ситно исећи и продинстати кратко на маслиновом уљу, на коцкице исечен плави патлиџан и динстати још 2 минута, па скинути с ватре. Додати на коцкице исечен кромпир, тиквице и колутове парадајза, све измешати и зачинити по укусу, па ставити у рерну загрејану на 220 степени и пећи док кромпир не омекша. Готово јело посути пармезаном и листићима босиљка.


Коментари3
13f34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

zeljko
Meni nije bitno posudje, dajte mi zapeceno povrce, fino izgleda
Katarina
To je moja baba nekad zvala DJUVEC.
Beogradjanin Schwabenländle
Ђувеч ? Види се да Ваша бака није познавала српску кухињу. Нема ђувеча без пиринча. Иначе у Немачкој веома популарно јело под називом Српски ђувеч пиринач.
Препоручујем 3

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља