уторак, 17.09.2019. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 14:12

У Бечу ограничено време боравка у ресторанима

четвртак, 22.08.2019. у 11:09
(Фото WienTourismus/Peter Rigaud)

У све више ресторана у Бечу могуће је резервисати место само на одређено време. Наиме, у све више локала сто се може добити само на сат и по времена помоћу такозваних временских слотова (time slots). У Привредној комори Беча кажу да им је јасан мотив угоститеља, мада се поједини гости чуде и негодују.

Међу првима који су увели овакву врсту резервација су веома популарни ресторани, у којима гости често након вечере пиће морају да попију за баром. Осим тога, време се ограничава и током празника када локали очекују већи број гостију.

(Фото  WienTourismus/Peter Rigaud)

Председавајући одељења за гастрономију Бечке привредне коморе, Петер Добак, објашњава да је овај систем „типична последица дигитализације”. Док су раније угоститељи таква ограничења гостима саопштавали уживо или путем телефона, данас је већ приликом онлине резервације јасно назначено максимално време боравка у ресторану.

„Наравно да је циљ да се за столом током вечери промене макар две различите групе гостију”, закључује Добак.

Зато „Еуроком ПР” Београд, представништво Града Беча, у свом саопштењу саветује да ако се нађете у Бечу имате на уму да су раније резервације обично временски ограничене. Уколико желите да седите дуже, препоручује се да изаберете каснији термин.


Коментари4
2294e
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

DJ
Naučite da kuvate, danas to nije teško s obzirom na internet. Napravite ugodnu atmosferu i pozovite devojku na večeru! Otkačite takve restorane. Ako vam je do poslovnog sastanka opet izbegavajte takve restorane jer u napetoj atmosferi piljenja u sat nećete napraviti nikakav posao! Svrha restorana je da se osetite uvaženim, a ne da vas posmatraju kao broj u vojnoj ili zatvorskoj menzi. Ko hoće da se ponižava široko mu polje, kolko ljudi toliko ćudi.
Muradin Rebronja
U Americi i Kanadi se tačno zna koja vrsta restorana zadovoljava potrebe kojih gostiju i za koliko vremena. Restorani brze usuge oko 20 minuta zadržavanja. Porodični restorani sa konobarskom uslugom oko 45 minuta. Klasični restorani oko 90 minuta. Da, u takvim restorinima vas konobari stalno "nutkaju", od aperitiva, predjela, glavnog jela, deserta, kafe... Onog momenta kada gosti kažu da ne žele ništa više znači da žele račun koji im se automatski prezentira.
Пантелија
Творци будаластог прописа вероватно неће имати ништа против уколико напустите ресторан пре истека уговореног времена. Треба бојкотовати такве кафане јер су у супротности са лепотом спонтаности живљења.
Dragan Pik-lon
To je moguce izvesti samo u dobrim restoranima.Jer ako jednom prevarite gosta,kada dodje i ne vidi guzvu,on vam nikada vise nece doci nazad jer mu uskracujete da se rasiri i bude gost koliko hoce,za svoje novce.Bas posle vecere se zaradjuju lepe pare na skupim likerima,konjacima,desertima,irskim kafama sa slagom..Moram da kazem da smo mi u Amsterdamu ono pravilo uveli pte 25 godina,usmeno(telefonom).Za praznike smo obrtali tri puta pun restoran za veceru od 18 do 24 casa.Poslednji sede do zore.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Почетна /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља