четвртак, 13.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
недеља, 07.10.2018. у 18:57 Р. Станковић

Плодови златне јесени

Сточарска изложба - неизоставан део Пољопривредног сајма у Крушевцу (Фото Р. Станковић)

Кру­ше­вац – Нај­ве­ћи агро до­га­ђај у цен­трал­ној Ср­би­ји, По­љо­при­вред­ни са­јам у Кру­шев­цу, оку­пио је ју­че ве­ли­ки бр­ој сто­ча­ра, пр­о­из­во­ђа­ча сточ­не хра­не, сред­ста­ва за при­хра­ну, за­шти­ту би­ља, пр­о­из­вод­њу се­мен­ске ро­бе, ала­та и по­љо­при­вред­них ма­ши­на, пред­став­ни­ка оси­гу­ра­ва­ју­ћих ку­ћа и ба­на­ка, као и ве­ли­ки бр­ој пред­став­ни­ка ме­сних за­јед­ни­ца, ко­ји су из­ла­га­ли пло­до­ве злат­не је­се­ни. У окви­ру сај­ма одр­жа­на је и сто­чар­ска из­ло­жба, на ко­јој је би­ло 66 гр­ла кра­ва си­мен­тал­ске ра­се, 95 ова­ца и ко­за.

На отва­ра­њу сај­ма су го­во­ри­ли др­жав­ни се­кре­тар у Ми­ни­стар­ству по­љо­при­вре­де, шу­мар­ства и во­до­при­вре­де Ве­ли­мир Ста­ној­ло­вић и гра­до­на­чел­ни­ца Кру­шев­ца Ја­сми­на Па­лу­ро­вић. Ста­ној­ло­вић је на­ја­вио ве­ће из­два­ја­ње фи­нан­сиј­ских сред­ста­ва из бу­џе­та за под­сти­ца­ње раз­во­ја по­љо­при­вре­де и то при­мар­не пр­о­из­вод­ње, као и пре­ра­ђи­вач­ких ка­па­ци­те­та.

Гра­до­на­чел­ни­ца Па­лу­ро­вић је из­ра­зи­ла за­до­вољ­ство оним што су по­љо­при­вред­ни­ци пред­ста­ви­ли као сво­ја до­стиг­ну­ћа, на­гла­ша­ва­ју­ћи да се град Кру­ше­вац тру­ди да у што ве­ћој ме­ри по­др­жа­ва ре­ги­стро­ва­на по­љо­при­вред­на до­ма­ћин­ства, по­себ­но она ко­ја по­ди­жу но­ве за­са­де и раз­ви­ја­ју сто­чар­ску пр­о­из­вод­њу.

Пре­ма ре­чи­ма Мар­ка Ми­ло­је­ви­ћа, по­моћ­ни­ка гра­до­на­чел­ни­ка Кру­шев­ца за по­љо­при­вре­ду, ово­го­ди­шњи са­јам је оправ­дао сво­је, већ тра­ди­ци­о­нал­но по­сто­ја­ње.

– Са­јам је ме­сто су­сре­та по­љо­при­вред­ни­ка, ра­та­ра, сто­ча­ра и во­ћа­ра са пред­став­ни­ци­ма пре­ра­ђи­ва­ча и пр­о­из­во­ђа­ча по­љо­при­вред­не опре­ме, ала­та, као и оси­гу­ра­ва­ју­ћих ку­ћа и бан­ка­ра. Та­кав кон­цепт га­ран­ту­је си­гур­ну бу­дућ­ност овог сај­ма, као нај­ве­ћег агро до­га­ђа­ја у Ра­син­ском окру­гу и цен­трал­ној Ср­би­ји – ка­же Ми­ло­је­вић.

Коментари0
eeaa8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља