недеља, 09.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
четвртак, 19.04.2018. у 12:02 Ивана Албуновић

Земљиште дато „Тенису” у закуп – иде на лицитацију

(Фото Р. Крстинић)

Не­мач­ки про­из­во­ђач „Те­нис” у оба­ве­зи је да за­поч­не сво­је ула­га­ње кра­јем ове или по­чет­ком сле­де­ће го­ди­не, а док не кре­не са по­ди­за­њем фар­ми у Ср­би­ји – зе­мљи­ште ко­је је од др­жа­ве до­био у за­куп на 30 го­ди­на би­ће по­ну­ђе­но дру­гим за­ин­те­ре­со­ва­ним закупцима, по­твр­дио је за „По­ли­ти­ку” Бра­ни­слав Не­ди­мо­вић, ми­ни­стар по­љо­при­вре­де.  

– Све ће ићи у за­куп док не бу­де за­кљу­чен уго­вор, не­ће ваљ­да зе­мљи­ште би­ти у пар­ло­гу. Пр­ва ло­ка­ци­ја „Те­ни­су” је одо­бре­на за агро­е­ко­ном­ску 2018–2019 – ре­као је Не­ди­мо­вић.  

Ова не­мач­ка ком­па­ни­ја, чи­ји се до­ла­зак на­ја­вљу­је већ не­ко­ли­ко го­ди­на, у ав­гу­сту про­шле го­ди­не до­би­ла је до­зво­лу др­жав­не ко­ми­си­је за за­куп зе­мљи­шта у Ки­кин­ди и 2.400 хек­та­ра у Зре­ња­ни­ну, а одо­бре­ње још че­ка од ло­кал­них са­мо­у­пра­ва у План­ди­шту, Вр­шцу и Сеч­њу. Ипак, тај про­из­во­ђач још ни­је ушао у зва­ни­чан за­куп зе­мљи­шта, од­но­сно ни­је кре­нуо у из­град­њу фар­ми. На пи­та­ње да ли је про­блем то што Ср­би­ја још ни­је пре­ста­ла да вак­ци­ни­ше сви­ње про­тив свињ­ске ку­ге, због че­га не­ма мо­гућ­ност из­во­за на тр­жи­ште ЕУ, Не­ди­мо­вић је од­го­во­рио од­рич­но.   

За наш лист је ре­као да је пла­ни­ра­но ула­га­ње „Те­ни­са” 20 ми­ли­о­на евра по фар­ми и по 50 за­по­сле­них на сва­кој од до­го­во­ре­них ло­ка­ци­ја. 

– Те­нис има пет апли­ка­ци­ја за пет ло­ка­ци­ја, што зна­чи да је реч о ин­ве­сти­ци­ји од 100 ми­ли­о­на евра и отва­ра­њу 250 но­вих рад­них ме­ста – ис­та­као је Не­ди­мо­вић. 

Он је ти­ме по­твр­дио пи­са­ње „Ин­сај­де­ра” ко­ји је ју­че, на осно­ву уви­да у до­ку­мен­та­ци­ју, об­ја­вио да „Те­нис” на­ме­ра­ва да за­по­сли у Ср­би­ји 250 рад­ни­ка и да је вред­ност те ин­ве­сти­ци­је 100 ми­ли­о­на евра.

Коментари15
04a6b
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.

Opacic
To ce biti strasno za ljude koji zive u krugu od 10 km od farme svi koji zele da vide o cemu se radi neka izguglaju pig maneuver minsting
nikola andric
Zakup je ograniceno stvarno pravo na tudjoj stvari ( nekretnini) pa se kao teret na stvari mora upisati u zemljisnje knjige. Ako zakupac ne ispunjava uslove navedene u ugovoru onda se ugovor prvo mora ponisiti a presuda upisati u zemljisnje knjige kako bi se ''stvarni teret'' oslobodio. Da li je druga strana ugovora drzava ili drugo ''lice'' nije pravno relevantno. Imovinsko pravo poznaje samo dve vrste lica : fizicko i pravno.
Sanja
2400 hrktara najplodnije zemlje na 30 godina za 250 radnih mesta? E to je dobra racunica. Za Nemce, mislim.
Иван Р
То је наравно један од кључних разлога, непостојање било какве еколошке регулативе, осим оне на папиру. А ко се усуди да тужи немачког инвеститора сви крећу да туку по глави, од немачког амбасадора, преко председника општине до председника државе који очински пита зашто не желимо немачке стандарде...
СЕНОВИЋ
Сећам се три прста састављена на првој шокњи Србије када је ово земљиште дато овом Тенису какав је пољубац сочно пљуснуо. Каква је то најава била. Е животе скоте. Е народе идиоте.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља