уторак, 26.05.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа
Последња измена 22:49

Уз КОМеКЕШ брзо и лако до готовине

Нови начин да брзо, ефикасно и безбедно пошаљете свој новац
уторак, 11.10.2016. у 17:45

Комерцијална банка представила је нову банкарску услугу „КОМеКЕШ“, која омогућава да се на брз, ефикасан и безбедан начин пошаље новац.

Председник Извршног одбора Комерцијалне банке Александер Пикер, рекао је на промоцији, да се стално истиче да ће кеш плаћања бити све мање, али да је за сада кеш и даље „краљ“.

„Овај производ, који је само један у низу које Банка припрема, омогућава брзо слање новца. Све што је потребно за слање, јесте да пошиљилац има отворен рачун у Комерцијалној банци и паметан телефон са једне стране, а прималац, мобилни телефон и један од 274 банкомата наше банке, са друге стране“, објаснио је председник ИО.

Он је такође истакао, да док сви само причају о дигитализацији, Комерцијална банка то спроводи у дело.

„Сви мисле да је банкарство досадно, али када је реч о мом новцу, више волим да буде досадно и стабилно, него да буде непоуздано и ризично. Дозволите нам да вам, досадни банкари, представе нов производ који је стабилан, сигуран, једноставан и замислите, није досадан“, рекао је Пикер.

Извршни директор за банкарске технологије и стратешки развој Петар Стефановић, рекао је да је Комерцијална банка увела савремену услугу слања новца.

Према његовим речима, лако и брзо, у само пар корака, могуће је послати новац било коме ко има мобилни телефон.

Идеја је да овај производ не користе професионалци већ клијенти од 7 до 107 година, рекао је Стефановић и додао да у прилог томе, колико је услуга једноставна, говори и податак да је пре неколико дана, бака од 74 године, сама успела да подигне кеш са банкомата који јој је послат преко „КОМеКЕШ“ услуге.

Стефановић је указао на то, да је услуга доступна 24 сата дневно, седам дана у недељи, уз минимални трошак за пошиљаоца, од 25 динара по трансакцији. Најмањи износ за слање је 500, а највећи 20.000 динара.

Прималац готовине не мора да има рачун ни у једној банци, већ је довољно само да има мобилни телефон.

Новчана средства је могуће послати свим особама које имају број регистрован код једног од мобилних оператера у Републици Србији.

 

„Приликом израде нове услуге, императив нам је био на безбедности. Зато смо увели троструку заштиту – два кода и износ послатог новца, који морају да се подударе како би на банкомату могао да се подигне кеш“, објаснио је директор Сектора за дигитално банкарство Срђан Савић.

Промоцији су, поред бројних гостију и новинарских екипа, присуствовале и репрезентативке Србије у теквондоу Милица Мандић и Тијана Богдановић, које су међу првима испробале нову услугу Комерцијалне банке.


Почетна / Специјални додаци /

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља