среда, 05.08.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Легенде о Вражјем камену

Природни феномен Вражји камен у долини реке Пчиње, на југоистоку Србије, све је популарнији на друштвеним мрежама као „ђаволски атрактивно” место у трговишком крају. – Предео Вражјег камена изузетна…

Каћа и варјача

Много раније него што је настао Инстаграм, на који већина људи широм света, пре него што попију гутљај кафе, коктела или узму први залогај оброка „окачи” фотографију тог ужитка, о храни се вековима…

Прилика да се поново гледамо у очи

Никад још познати стихови наше славне песникиње Десанке Максимовић нису били присутнији у нашем свакодневном животу: „Не, немој ми прићи...”, проширили су се на све међуљудске односе. Прогнани су…

1

Она је оживела Пепу Прасе

Дугогодишњи водитељ Радио-телевизије Србије, један од уредника емисије „Србија на вези”, аутор награђиваног серијала „Африка и Србија на…

До 2030. на путевима у свету 31,1 милион електичних возила

До краја деценије, трећина укупне продаје нових аутомобила на свету биће електрична возила, показује последње истраживање консултантске…

Психичка снага и ковид

За савремену науку однос психе и тела још је недовољно објашњен. У медицини је добро познато да психа и емоције могу значајно да утичу на…

Кухиња је моје игралиште

Првог дана јула када смо договарали интервју за „Магазин”, Бранко Кисић је славио 33. рођендан. – Нема проблема да се чујемо вечерас –…

Да ли знате?

Шта је то ићиндија
Трећа муслиманска молитва * Ићиндија (турска реч) трећа је по реду, рачунајући од почетка дана, муслиманска свакодневна молитва (намаз), чије обављање почиње око средине времена између поднева и заласка сунца. Тако се назива и само доба када почиње обављање ове молитве. Тако у једном старом запису о старом Београду стоји: „Кад су мујезини, озго са мушара многобројних џамија, објавили правовернима час ићиндије, трговци и турски и хришћански у чаршији остављали би своје радње и хитали својим домовима. Тада би се ужурбано спуштали ћепенци и забрављале радње, да се отворе тек следећег дана изјутра. И тако, већ у први мрак, цела чаршија била би затворена и пуста. На улицама нестало би оне поподневне живости и завладао би мир и тишина.”

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 05. август 2020
#
Ован

Будите опрезни у пословним контактима са особама из иностранства. Потрудите се да поштујете законске процедуре. Пријаће вам да више времена проводите са блиским пријатељима

#
Бик

Имате потребу да унапредите пословни статус, али немојте доносити исхитрене и непромишљене одлуке. Будите опрезни са новцем, не задужујте се несмотрено. Коригујте исхрану.

#
Близанци

Поједине пословне планове ћете морати да ускладите са новонасталим околностима. Избегавајте расправе са партнером, могу прерасти у озбиљне неспоразуме. Смањите цигарете.

#
Рак

Пратиће вас неспоразуми са претпостављенима и колегама. Немојте улазити у озбиљније расправе, можете угрозити пословни статус. Будите пажљивији са техничким апаратима.

#
Лав

Незадовољни сте емотивним статусом. Имате утисак да вам партнер не поклања довољно пажње и да је дистанциран. Ако сте слободног статуса, контактираће вас стара љубав.

#
Девица

Пратиће вас неспоразуми са старијим члановима породице, заузимате супротстављене ставове. Будите опрезни са новцем, није повољан тренутак за веће инвестиције и трговину.

#
Вага

Поједини саговорници ће вас иритирати ставовима и коментарима. Трудите се да не улазите у расправе, склони сте исхитреним реакцијама. Пронађите више времена за одмор и разоноду.

#
Шкорпија

На послу ћете бити веома ангажовани, али ће вас пратити неспоразуми са колегама и сарадницима. Ако сте слободног статуса, имаћете понуду за љубавну авантуру. Смањите лекове.

#
Стрелац

Напети сте и склони исхитреним реакцијама. Незаинтересовани сте за посао, имате потребу да се опустите и препустите личним задовољствима. Будите опрезни са оштрим предметима.

#
Јарац

Оптерећују вас недовршени кућни послови, али и неспоразуми са укућанима. Трудите се да будете флексибилнији у ставовима. Неопходан је већи опрез у саобраћају, спорије возите.

#
Водолија

Немојте покретати нове пословне пројекте, недостаје вам подршка искуснијих колега и пријатеља. Избегавајте расправе са рођацима и комшијама, заступате супротстављене ставове.

#
Рибе

Немојте улазити у расправе са претпостављенима и особама које симболишу ауторитете, можете угрозити пословни статус. Посветите више пажње старијим члановима породице.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља