понедељак, 13.07.2020. ✝ Верски календар € Курсна листа

Ударио гром у коприве

Након периода смиривања, епидемија вируса корона се поново разбуктава. Новински чланци су пуни наслова у стилу „Вирус се вратио”. Сви показатељи указују да је тако: велики број новозаражених,…

Пуно љубави и обавеза

Укратко: пас у стану захтева вишегодишњу одговорност. Зато, пре него што купите пса обавестите се о посебним условима које је потребно да му обезбедите. Размислите која раса би вам одговарала,…

1

Летњи укуси за мању килажу

Гладовање није начин да трајно изгубите килограме и изгледате лепо у новом купаћем костиму. Не. Уместо тога, размишљајте о здравој, мање калоричној, летњој храни и потрудите се да сваки дан…

Уместо фудбала изабрао књижевност

У једном интервјуу Стефан Митић (28) је за себе рекао да је „сав од парадокса”, наводећи пример да обожава ајвар, иако не воли паприку.…

1

Пица из каменог доба

Јело које је по свему судећи најомиљеније међу малишанима, тинејџерима, али и онима мало старијима јесте пица. Једноставно и брзо се…

1

Рекордне температуре у Сибиру

БРИСЕЛ - Температуре на сибирском Арктику достигле су рекордне просеке у јуну, а на неким областима се бележи пораст од чак 10 степени…

1

Стотине слонова мистериозно угинуло у Боцвани

У северној Боцвани, последњих неколико месеци, мистериозно је угинуло неколико стотина слонова. Узорци које су владини службеници узели од…

4

Да ли знате?

Колики могу да буду подводни планински ланци
Шездесет пет хиљада километара *Земљина кора се састоји од џиновских плоча које плутају на ужареном течном земљином омотачу. Десет километара дебеле океанске плоче стално пуцају на средини и тако настали комади одлазе на различите стране. Кроз пукотине продире магма која се хлади и попуњава пукотину. Тако охлађена, магма сваке године расте за десет центиметара због чега у морским дубинама стално настају нови гребени. Дуж океанског дна протежу се ови планински ланци у укупној дужини од 65.000 километара, што је једнако једном и по обиму Земље. Захваљујући томе они су најдужи планински ланац на свету који је са копна невидљив.

Хороскоп

Дневни Хороскоп
За 12. јул 2020
#
Ован

Прави је тренутак да се позабавите заосталим кућним пословима и уређењем дома. Можете рачунати на помоћ старијих чланова породице. Будите опрезнији са оштрим предметима.

#
Бик

Пријаће вам да више времена проводите са блиским пријатељима. Прави је тренутак да превазиђете неспоразуме који оптерећују ваш однос. Немојте претеривати са трошењем новца.

#
Близанци

Прати вас добро расположење. Имате креативне планове и идеје, потрудите се да их реализујете. Ако сте слободног статуса, пожелећете љубавну авантуру са атрактивном особом.

#
Рак

Имаћете потребу да се осамите. Уживаћете у креативним пословима. Будите опрезнији са новцем, није повољан тренутак за инвестиције и трговину. Контролишите крвни притисак.

#
Лав

Искористите повољне прилике да трговином остварите значајнију финансијску добит. Послушајте савет искуснијег пријатеља. Посветите пажњу партнеру, осећа се запостављено.

#
Девица

Пријаће вам да више времена проводите са партнером. Прави је тренутак да превазиђете неспоразуме. Ако сте слободног статуса, контактираће вас стара љубав. Коригујте исхрану.

#
Вага

Имате потребу да се опустите и препустите личним задовољствима. Бићете у прилици да превазиђете неспоразум са блиским пријатељем. Неопходан је опрез са техничким апаратима.

#
Шкорпија

Расположени сте за шалу и забаву. Пријаће вам да више времена проводите са млађим члановима породице. Немојте претеривати са спортским активностима, можете се повредити.

#
Стрелац

Прави је тренутак да превазиђете неспоразуме са старијим укућанима. Ако сте слободног статуса, будите активнији на друштвеним мрежама, упознаћете интересантну млађу особу.

#
Јарац

Имате одличне идеје како да унапредите текуће финансије, потрудите се да их реализујете. Ако сте слободног статуса, пожелећете љубавну авантуру. Смањите грицкалице и слатко.

#
Водолија

Обрадоваће вас повољне финансијске вести, али немојте претеривати са трошењем новца. Прави је тренутак да превазиђете неспоразуме са рођацима и пријатељима. Смањите лекове.

#
Рибе

Напети сте и склони исхитреним реакцијама. Оптерећују вас недовршени послови. Ако сте слободног статуса, имаћете понуду за тајну везу. Избегавајте алкохол и смањите цигарете.

Пријавите се на нашу маилинг листу

* Обавезна поља